JULETORSK fra Cornelius Sjømatrestaurant

JULETORSK fra Cornelius Sjømatrestaurant

JULETORSK fra Cornelius Sjømatrestaurant 5184 3456 Smak av kysten

Prøv den nydelige oppskriften på JULETORSK – fra Cornelius Sjømatrestaurant
v/ Håkon Pansuna Vesetvik, kjøkkensjef.

Nå i desember er torsken av ypperlig kvalitet, og vi ønsker deg lykke til med spennende nye smaker på juletorsken!

Til 4 personer trenger du :

1 kg      Torsk, ryggfilet

Rødkål
450g        Rødkål
90g          Rødvin
45g          Rødvinseddik
25g          Dijon-sennep
9g             Salt
0,6g         Pepper, grovmalt
0,6g         Karvefrø

Saus
3 dl          Svinekraft, evt kraft fra ribbe
3 dl          Gløgg fra konsentrat
1 stk        Kanel
1 stk        Stjerneanis
1 stk        Nellik
1 stk        Appelsin, skall
1 ts           Hel pepper
1 stk        Lauberblad

Pastinakkpuré
500g        Pastinakk
1ts            Sukker
1ts            Salt
1ss           Smør
½ dl         Melk
½ dl         Fløte

Rødkål: Kutt kål i tynne strimler. Legges i vakuumpose sammen med rødvinen. Vannbad 90 minutter på 95 grader.

Tøm blandingen i en blender og ha i resten av ingrediensene. Mikses til en røff/grov puré.

Saus: Bland alle ingrediensene sammen og kokes ned til halv mengde. Blandingen siles og smakes til med sherryeddik før servering.

Pastinakkpuré: Kutt pastinakk i biter og tilsett sukker, salt og smør. Bakes på 200 grader i 10 minutter.  Reduser så temperaturen til 170 grader og stek inntil det er mørt. Kjør i blender sammen med varm melk og fløte i ca. 2 minutter.

Torsk: Smør formen med smør og strø på et lag med Maldonsalt. Legg fiskestykkene oppå og la det ligge i minimum 20 minutter i romtemperatur, før den bakes på 120 grader inntil den har en kjernetemperatur på 46 grader, ca 10 til 15 minutter.

Servers med bacon fra Bønes Gard, ovnsbakte rotgrønnsaker, rosenkål og poteter.

Les mer om torsk og andre arter her: sesongkalender.no