Kompetansesamling 14. februar

Kompetansesamling 14. februar

Kompetansesamling 14. februar 3987 2641 Smak av kysten

Vi har gleden av å invitere til årets kompetanseprogram som består av en praktisk samling med fokus på råvarekompetanse og tilberedning.
Sted: Norrøna Storkjøkken, Ulsmåg ved Bergen, 14. februar kl. 10-15.30

Pris per deltaker er kr. 1.490,- inkl. lunsj begge dager (Inspirasjons-og Kompetansesamling). Pris kr. 790,- for kun en dag.

Målgruppe: Daglige ledere/restaurantsjefer, F&B Manager, kjøkkensjefer/kokker,
hovmestre/servitører, fiskehandlere og produsenter/grossister.

Kl. 10.00
Registrering

Kl. 10.15
Dette er Smak av kysten! Forventninger og muligheter v/ Alexandra Angell, prosjektleder

Kl. 10.45
Sjømat er sunt og trygt å spise! v/ Lisa Kolden Midtbø fra NIFES (Nasjonalt Institutt for Ernærings- og Sjømatforskning)

Kl. 11.00
Skalldyr er best vinterstid – et inspirerende skalldyrforedrag
v/ Fredrik Hald, kokk og Stein Mortensen, seniorforsker fra Havforskningsinstituttet

Kl. 12.00
Sjømatlunsj

Kl. 12.45
Fisk, arter og sesong: Hvilke arter har vi og når er de på sitt beste. En praktisk gjennomgang med Atle Jakobsen – innkjøpssjef i Domstein Sjømat konsern

Kl. 13.30
Praktisk kvalitetsbedømming v/ Atle Jakobsen

Kl. 14.00
Hvordan jobbe mer med bifangst og mindre brukte arter?
Vi tar for oss det fiskerne har fått i fangsten sin, samt tar en gjennomgang av arter som er lite brukt på restaurantene i dag og som virkelig har potensial. Kan restaurantene være åpne for å ta inn en større bredde sjømat og jobbe mer med åpne menyer/dagens fangst? En praktisk workshop som også setter fokus på varmebehandling. V/Øyvind Næsheim som har enorm
erfaring på bruk av bifangst fra sitt opphold som kokk i Asia og senere gjennom etablering av sin egen restaurant Kita i Stavanger.

Kl. 15.30
Pause med småmat og drikke

Kl. 16.00
Årets Smak av kysten kokk 2017
I årets konkurranse vil deltakerne bli utfordret på å lage en hovedrett bestående av 50% laks og 50% skalldyr. Konkurransen gjennomføres med «team» bestående av kokk og lærling. En ypperlig mulighet for samarbeid! Vinnerne får heder og ære i tillegg til et reisegavekort på
kr. 10.000,- som kan brukes på studietur i regi av Smak av kysten.
Konferansier: Fredrik Hald. Håndplukket jury.

Kl. 18.00
Vinner kåres – takk for i dag!

Kl. 20.00
Sjømatmiddag på Bien Restaurant, kr. 575,- pp for 3-retters meny